به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد بلورچی شامگاه پنجشنبه در همایش توانمندی های زمین شناسی و معدنی کشور در سنندج افزود: از40 مورد پدیده مخاطره آمیز در جهان، تاکنون ایران 30 مورد آن را تجربه کرده و سالانه 10درصد از تولید ناخالص ملی صرف هزینه های خسارات حوادث مخاطره آمیز میشود.
وی به مهمترین و عمده ترین حوادث طبیعی مخاطره آمیز در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: زمین لغزش، سیل و فرونشست زمین که در اثر برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی و معادن نفت و گاز ایجاد میشود، از عمده ترین این مخاطرات در کشور است.
کارشناس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به میزان خسارات وارده حوادث طبیعی در دنیا اشاره کرد و ادامه داد: تنها هشت درصد این خسارات توسط زمین لرزه وارد می شود و این درحالی است که در ایران خسارات وارد شده از زمین لرزه بیش از میانگین جهانی است.
بلورچی با اشاره به عوامل پدید آورنده حوادث طبیعی مخاطره آمیز در ایران گفت: بیش از 50 درصد از مخاطرات و خسارات وارده توسط این حوادث ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش کره زمین است.
وی با بیان این مطلب که در ایران کمترین هزینه و سرمایه گذاری برای مسئله مقاوم سازی، کاهش خسارات و حفظ جان صورت می گیرد افزود: این مسئله باعث شده کشور ما از نظر پذیرش خطرات جانی در بلایای طبیعی هم ردیف کشورهای چین و هند که جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر دارند، هم تراز باشد.
همایش توانمندی های زمین شناسی و معدنی غرب کشور با حضور معاون وزیر صنایع، معادن و تجارت، معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی اکتشافات معادون کشور و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن و سرپرست سازمان صنایع، معادن و تجارت استان کردستان با شرکت بیش از 300 دانشجو در دانشگاه کردستان برگزار شد.
نظر شما